Algemeen

Welke maat condoom moet ik hebben?

Bij veilige seks horen natuurlijk condooms, maar sex zal minder prettig zijn als de condoom niet goed of lekker zit. Je zal seks beter ervaren als de condoom zit zoals jij het wil. Voor de één is dat lekker strak en voor de ander wat losser. Wat je voorkeur ook is, de condoom moet goed zitten en mag niet afknellen.

Maat bepalen

Bij het bepalen van de maat hoef jij je geen zorgen te maken over de lengte, want dat zit wel goed. Condooms zijn namelijk meestal wle lang genoeg om de penis te omsluiten. De breedte van de condoom is wel belangrijk, je wil immers niet dat de condoom afknelt.

De meeste mannen hebben een penisomtrek van 10 tot 12cm in erectie. De meeste normale condooms hebben een breedte van 52, 54 of 56mm.

Je meet de penis in stijve toestand met een flexibele lint, je meet het middenstuk van de penis op. Wanneer je penis niet overal even dik is, meet je het dikste en dunste punt op.

Er worden op sommige websites ook speciale meetlinten aangeboden, maar deze maten zijn helaas niet universeel te gebruiken bij alle condoomfabrikanten. Je kan bijvoorbeeld de meetmethode van my.size gebruiken.

Het kan best lastig zijn om de juiste maat te bepalen, het kan daarom handig zijn om gewoon een paar kleine verpakkingen te kopen en uit te proberen. Uiteindelijk kom je vanzelf een condoom tegen die bij jou past. Probeer eerst de condoom uit tijdens het masturberen, zo kom je niet tot teleurstellingen te staan tijdens de seks. Wanneer het goed aan voelt kan je de condoom voor een testritje gebruiken.

Strakke of ruime condoom?

Je kan er voor kiezen om te gaan voor een lekkere strakke condoom of juist voor een ruime condoom. Beide hebben zo hun voordelen, het ligt er maar net aan wat jij en je partner van de seks verwachten.

Bij een strakke condoom zal je een stevige erectie hebben en kan je een orgasme makkelijker uitstellen. Hou je van kinky seks? Kies dan voor een strakke condoom, want deze blijft beter om de penis heen zitten.

Bij een ruimere condoom heb je meer speling en wrijving, door dit lekkere gevoel zal je sneller opgewonden raken en een erectie krijgen. Een ruimere condoom is dan ook ideaal voor een vluggertje. Let er wel op dat de condoom niet te ruim zit, de condoom mag nooit af kunnen glijden.

Popuplair

Recent

Bij SpireStorm focussen we op creatieve en inspirerende content op gebied van online media, entertainment, lifestyle en nieuwe trends. SpireStorm laat je dagelijks verrassen met grappige, verbluffende en maffe web video's.

Copyright © 2021 SpireStorm

To Top