Opmerkelijk

Slapen met een smartphone naast je hoofd, is dat schadelijk?

De meeste mensen hebben zon 7 tot 9 uur slaap nodig. Natuurlijk heb je van die uitslovers die zeggen “ik heb genoeg aan 3 uur slaap”. Het probleem is dat je hersencellen ook genoeg rust nodig hebben. De “Glial hersencellen” verwijderen giftige stoffen die neuronen overdag produceren. Als je te weinig slaapt hebben deze cellen niet genoeg tijd om alle giftige stoffen te verwijderen.

Dus wat heeft je mobieltje hier nu eigenlijk mee te maken? Als jij nog even snel voor het slapen je mobieltje checkt krijg je een kleine lading fotonen in je face. Dit is een vorm van elektromagnetische straling. Deze fotonen vertellen je hersenen dat het nog geen tijd is om te slapen en houden je voorlopig nog wakker. Kortom het is beter om je mobiel niet binnen handbereik te hebben als je gaat slapen. Neem ruim een uur afstand van je mobiel voordat je gaat slapen

Popuplair

Recent

Bij SpireStorm focussen we op creatieve en inspirerende content op gebied van online media, entertainment, lifestyle en nieuwe trends. SpireStorm laat je dagelijks verrassen met grappige, verbluffende en maffe web video's.

Copyright © 2021 SpireStorm

To Top