Nieuws

PewDiePie gaat te ver: Ruzie met Disney & Youtube

PewDiePie is op dit moment 1 van de grootste YouTube vloggers van dit moment met meer dan 50 miljoen subscribers. Felix Kjellberg “PewDiePie” staat bekend om zijn “whatever attitude” en doet vaak lekker waar hij zin in heeft. Dit keer is hij toch echt te ver gegaan met een aantal antisemitische opmerkingen.

Disney Studio’s heeft met hem de band verbroken omdat hij twee mannen had betaald om een bord omhoog te houden waarop stond “Death to All Jews”. Hij deed het om te laten zijn hoe gestoord mensen zijn op Fiver waar mensen alles doen voor 5 dollar. De grap viel verkeerd bij een hoop mensen met als resultaat dat Disney en YouTube het samenwerkingsverband stoppen.

Disney was aan hem verbonden via Maker Studios, een platform met YouTube Hits. YouTube heeft hem van het premium advertentie programma geschrapt en zijn tweede seizoen van zijn reality show is gecanceld.

Op dit moment zwemt PewDiePie al in het geld dus financieel zal het hem niet veel uitmaken. Het potentieel verliezen van een hoop abonnees zal hem meer pijn doen.

Popuplair

Recent

Bij SpireStorm focussen we op creatieve en inspirerende content op gebied van online media, entertainment, lifestyle en nieuwe trends. SpireStorm laat je dagelijks verrassen met grappige, verbluffende en maffe web video's.

Copyright © 2021 SpireStorm

To Top