Fashion

Overhemd in broek houden of niet?

Moet je nou een overhemd in je broek dragen of juist over de broek heen? Hoe je een overhemd draagt ligt aan de soort overhemd en aan welke uitstraling jij wil creëren.

De basisregel voor het dragen van een overhemd is dat je een overhemd met een rechte onderkant over de broek heen draagt. Een overhemd met flappen draag draag je in de broek.

Over de broek

Je kan de basisregel negeren en een overhemd met flappen over de broek heen dragen. Je creëert dan een jong en nonchalante uitstraling. Je draagt een overhemd met flappen op deze manier alleen bij casual gelegenheden. Voor een nog stoerdere en nonchalante look kan je er voor kiezen om het overhemd open te laten en er een hemd onder te dragen.

In de broek

Wanneer je een overhemd in je broek draagt moet deze uiteraard netjes zitten. Het overhemd mag niet uitpuilen, een slim fit overhemd kan hierbij helpen. Deze vallen namelijk net iets strakker van een gewoon overhemd. Natuurlijk moet je er wel op letten dat het overhemd niet te strak zit.

Om een overhemd strak bij de taille te krijgen gebruik je de diagonale vouw. Bij de diagonale vouw trek je eerst je overhemd aan en maak aan beide kanten van het overhemd bij de zijnaad een diagonale vouw richting de rug. Trek daarna je broek over het overhemd heen.

Stop nooit je overhemd in je onderbroek om alles strak te houden. De rand van de onderbroek kan dan zichtbaar worden en dat ziet er uiteraard niet netjes uit. Een hemd mag je wel in de onderbroek stoppen, je hemd en je overhemd blijft dan mooier zitten.

Wanneer je een hemd draagt mag je hemd nooit door het overhemd heen schijnen. Om dit te voorkomen kan je kiezen voor een lichtgrijs hemd, deze kleur ligt namelijk dichter bij de huidskleur dan spierwit.

Popuplair

Recent

Bij SpireStorm focussen we op creatieve en inspirerende content op gebied van online media, entertainment, lifestyle en nieuwe trends. SpireStorm laat je dagelijks verrassen met grappige, verbluffende en maffe web video's.

Copyright © 2021 SpireStorm

To Top