Lifestyle

Hoe moet je een splinter verwijderen en waarom is dit belangrijk?

Wat gebeurd er als je een splinter in je huid laat zitten? Wanneer je een splinter niet verwijderd zal je lichaam er alles aan doen om de splinter weg te krijgen, dit heeft nare gevolgen. Er ontstaat namelijk een ontsteking, het lichaam probeert de splinter uit het lichaam te zweren. Wanneer de splinter dan eindelijk door het zweren eruit is, zal de ontsteking snel verdwijnen.

Splinter verwijderen

– Je kan het eenvoudigs een splinter verwijderen met ene pincet. Ontsmet de pincet goed van te voren. Trek de splinter eruit in dezelfde richting als dat hij erin is gegaan.

– Wanneer de splinter dieper onder de huid ligt zal er een speld of naald te pas moeten komen. De speld of naald zal eerst ontsmet moeten worden. Met de speld of naald pulk je de splinter uit de huid.

– Wanneer dit niet lukt kan je nog proberen om de plek gedurende 15 tot 30 minuten in warm water met zeep of in een sopje met Biotex houden. Dit zal voor een paar dagen drie keer per dag herhaald moeten worden. De splinter werkt zich dan meestal er vanzelf uit.

Popuplair

Recent

Bij SpireStorm focussen we op creatieve en inspirerende content op gebied van online media, entertainment, lifestyle en nieuwe trends. SpireStorm laat je dagelijks verrassen met grappige, verbluffende en maffe web video's.

Copyright © 2021 SpireStorm

To Top